Vanaf 2012 ben ik in contact gekomen met NEI (Neuro Emotionele Integratie) en was direct verwonderd door de eenvoudige methode die direct resultaat bracht bij een klacht, die ze in het ziekenhuis niet konden behandelen. Ik werd kort daarvoor met mijn dochter van toen 7 jaar weggestuurd met de woorden: “Ze groeit er wel overheen, tot ziens!”. Mijn zoektocht was begonnen…

Die bijzondere ervaring heeft mij aangespoord om naast de reguliere gezondheidszorg verder te ontdekken wat er op het gebied van natuurgerichte therapieën nog meer mogelijk is. Ik kwam er achter dat de reguliere gezondheidszorg vaak alleen naar de klacht, de ziekte en het lichaam kijkt en niet naar de diepere oorzaak. Ik noem het vaak symptoombestrijding, maar je lost het daarmee niet altijd op.

Mijn conclusie was dat op het gebied van natuurgerichte therapieën gelukkig ook heel veel aanbod is, maar ik verzandde in de hoeveelheid aan mogelijkheden. Want waar kan ik het beste terecht voor mijn klacht?

Wat het mooie van NEI is, dat je er niet in hoeft te geloven, maar vooral ERVAREN!
Mijn boodschap is dat ik iedereen deze ervaring gun, want lichaam en geest zijn één en als daar op natuurlijke wijze balans komt, wordt het zelfhelende vermogen een prachtige ervaring.

Tot dat ik zelf klachten kreeg in 2013 en er achter kwam (me bewust werd) dat mijn eerste ervaring met NEI de sleutel was tot zelf heling. Mijn NEI Coach opperde of ik zelf NEI Coach wilde worden? Die vraag kwam als een bom bij mij binnen. Ze gaf aan dat we nog zo veel werk te doen hebben en dat we een half ziekenhuis kunnen behandelen.

Eind 2015 heb ik met passie mijn opleiding tot NEI Coach volbracht en al hele mooie ervaringen mogen delen met mijn cliënten. Ik laat mij nog steeds verwonderen en ben ontzettend dankbaar voor het gestelde vertrouwen van mijn cliënten.
Soms vragen mensen of ik daar zelf geen last van krijg, maar zodra de cliënt bij mij de deur uitloopt is er niets meer van degene bij mij, want anders kan degene het nog niet zelf helen. Ik mag alleen even meekijken en laat het daar waar het thuis hoort. Iedereen heeft het recht zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn doen of laten.

Hoe bewuster je omgaat met je lichaam (mogen voelen wat je voelt) en daarvan mag leren, geeft de geest de ruimte om zelfhelend te zijn. Balans tussen geest en lichaam is de weg naar vrede in jezelf, gezondheid en geluk.

Ik ervaar NEI als een keuze naar geluk en kwam het volgende gedicht tegen dat voor mij nieuwe deuren opende:

Het geluk…

Ik sta op het station, de ochtendlucht is zacht
te staren in de verte, waar een toekomst op me wacht.
Ik kan kiezen voor een richting en of ik de trein mis
mijn toekomst bepaal ik zelf, door wat ik nu beslis.

Zoveel mensen ongelukkig, ik hoor stil hun beklag
ik moet nog dit, ik moet nog dat, hoe kom ik door de dag.
Ontevreden met hun levenslot en mensen om hun heen
het leven zo onrechtvaardig, gevoelsmatig heel alleen.

Maar ligt het aan die anderen, bekijk jezelf eens goed
alleen jij bent verantwoordelijk voor wat je dagelijks doet.
Leer willen in plaats van moeten, neem je leven in de hand
ontdek je eigenwaarde, zet jezelf niet aan de kant.

Anderen kun je niet veranderen, jezelf echter altijd
pas als je dat leert inzien, heb je jezelf bevrijd.
Welke weg ik ook neem en met wie aan mijn zij
mijn geluk is geen illusie, de keuze is aan mij.

 

Ontzettend dankbaarVereniging van NEI Therapeuten Neuro Emotionele Integratie

Ik heb bijzonder veel waardering voor degenen die deze NEI methode hebben bedacht, ontwikkeld, uitgebouwd en uitdragen. Ik ben hen ook ontzettend dankbaar daarvoor. Ik ervaar het als een geschenk dat ik als NEI Coach werkzaam mag zijn en dit met liefde voor anderen mag doen. Inmiddels is de Vereniging Van NEI Therapeuten (VVNT) ook een feit en heb ik me daar bij aangesloten. Voor meer info Vereniging voor NEI-therapeuten

Reguliere gezondheidszorg samen met natuurgerichte therapieën!

Wat zou het toch prachtig zijn als in de dure gezondheidszorg de reguliere en de natuurgerichte therapieën direct naast elkaar ingezet kunnen worden. Mijn ervaring is, dat als het met de geest beter gaat, het lichaam beter functioneert en visa versa. Dat zou voor zoveel mensen een stuk makkelijker en energieker leven, veel meer in balans. Een reden te meer om relatief goedkopere natuurgerichte zorg aan te bieden en meer op de kaart te zetten.
We houden het vertrouwen dat de gevestigde reguliere zorg inziet dat lichaam en geest één zijn, en dat natuurgerichte therapieën heel goed samen gaan met de reguliere zorg, ze versterken elkaar zelfs. Misschien dat de natuurgerichte therapieën nog meer mogen uitgaan van zijn eigen kracht en dat de toekomst wellicht nieuwe inzichten geeft.

Weet iemand wat wetenschap is?

Heb je je ooit afgevraagd wat wetenschap is? Hoeveel geld dat daar in omgaat? En wie dat allemaal financieren? En welk deel de farmaceutische industrie daar deel van uitmaakt? En is deze industrie echt gewetensvol en willen ze dat mensen echt beter worden, of zijn ze gebaat bij chronisch zieke mensen?

Heeft de natuur niet overal voor gezorgd?

Het is zo mooi om te ervaren dat in de natuur zelf overal een oplossing wordt gevonden voor een probleem, of probleem is het eigenlijk nooit, meer een disbalans. De natuur komt altijd weer in balans, als ze de tijd krijgt om te herstellen.

Ken je het plakken van etiketten en wat dat met je doet?kind

Wat zijn we tegenwoordig toch goed om er voor te zorgen dat als je net iets anders bent dan normaal (wat is normaal?), je in de grote molen komt en er dikke onderzoeksrapporten over je worden geproduceerd. Om vervolgens een etiket opgeplakt te krijgen, en in het slechtste geval nog medicatie mee te krijgen!

Bekijk het eens van de andere kant! Welke mooie talenten iedereen heeft en vooral kinderen. In ieder mens zit iets moois dat ontwaakt mag worden, tegenwoordig mag dat schijnbaar niet, omdat de omgeving er eerder last van ervaart. Mijn mening is dat je deze mooie talentvolle kinderen en mensen laat ontdekken wat hun kracht is en dan ontwikkelen ze zich pas in een veilige omgeving, een omgeving die hen begrijpt. Vraag maar eens aan ze “Wat heb jij nodig?”

Vaccineren we uit angst?

We willen het beste voor onze kinderen en ziek zijn mag daar, denken we, geen onderdeel van zijn. Dus vinden we het normaal dat we al heel jonge baby’s de meest uiteenlopende vaccinaties op een en dezelfde dag wensen tegen ziektes die soms decennia lang niet meer voorkomen. Wat niet ter sprake komt is dat infectieziektes pas om ons heen kunnen grijpen als hygiëne niet gewaarborgd kan worden, maar onze huidige levensomstandigheden zijn optimaal. We hebben schoon drinkwater, riolering en goede huisvesting. Handelen we uit angst? Of is de maatschappelijke druk te hoog om ons daar kritisch over uit te laten!?!

Wat de overheid ons niet vertelt is dat er kans bestaat op (chronische) vaccinatieschades, denk aan autisme, epilepsie, concentratie- en gedragsstoornissen.

Kijk eens verder dan je neus lang is…De Nederlandse Vereniging van Kritisch Prikken informeert.

Van klacht naar kracht – idee!

Als NEI Coach kan ik opzoek gaan naar je disbalans en er voor zorgen dat je weer in balans komt. Maar hoe mooi is het om in balans te blijven en dat je meer op je gevoel mag vertrouwen zodanig dat je bij je eigen energie kunt blijven, ofwel dat je in je eigen kracht mag blijven staan. Dit alles om er voor te zorgen om een goede weerstand voor lichaam en geest op te blijven bouwen en dus preventieve aan je gezondheid mag blijven werken.

Vandaar dat ik Centrum Maia als een mooie aanvulling zie op hetgeen wat ik als coach in werking mag zetten.

Inspiratiebron voor mijn logo

De leuke teksten en vooral de eenvoudige tekeningen van “De Kikker en de Put” zijn mijn inspiratiebron om te komen tot mijn logo. Kijk zelf maar…… maar lezen mag ook!

2016 03 Mijn ervaringen kikker en de put2016 03 Mijn ervaringen Feestje kikker en de put


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij ook zo’n geweldige ervaring met NEI?

Laat het mij weten! Hoe meer we delen, hoe meer we vermenigvuldigen.